Mijn passie is het steunen van vrouwen in alles wat ze zijn en wat ze willen doen. Ze te steunen in zichzelf te zijn en zo te leven. Ik geloof dat dat de beste balans in je leven geeft. En ik weet (ook uit mijn persoonlijke ervaring) dat dat niet altijd even  makkelijk is. Want zodra alles verkeerd gaat…. dan volgt de échte test….

Hoe je omgaat met een stressvolle situatie is de sleutel.

In mijn werk als vitaliteitscoach help ik vrouwen met de middelen en mindset die ze nodig hebben om zich beter te voelen. Over hun leven, over zichzelf. Ikk moedig ze aan om zelfbewuster te worden. Dit helpt je je triggers te leren kennen en ontdekken hoe je daar op reageren. Ik moedig mijn clienten ook aan om hun bewustzijn te laten schijnen op de gedachten die min of meer automatisch zijn geworden. Je kunt leren je gedachten onder controle te krijgen. Dit helpt je in stressvolle situaties.

Hoe reageer je als alles verkeerd gaat?

De manier waarop je reageert is belangrijk als alles verkeerd gaat. Heel vaak denken we tegenwoordig dat we alles maar alleen moeten uitvinden en doen. Veel minder dan vroeger kunnen we vertrouwen op een sociaal vangnet om ons heen. Een sociaal vangnet dat ons hielp om de storm het hoofd te bieden. Het is precies onze valkuil: alles alleen willen doen en denken dat we allemaal alleen kunnen.

De sleutel om het effectiefst door dit soort stormen heen te komen, is er zoveel mogelijk van te leren.  Bedenk dan ook direct wat je de volgende keer anders zou kunnen doen. Dit is het allermoeilijkst als je het gevoel hebt dat je onheus bent bejegend, als je gevoelens gekwetst zijn. Maar het is wel precies datgene wat ervoor zorgt dat jij je kop hoog kunt houden, waar anderen knakken.

Je mindset is de sleutel

Het gaat over je gedachtepatroon, over het creëren van een positieve, op groei gerichte, mindset. Een mindset waarin falen ok is. Waarin falen wordt gezien als een kans om te leren en verbeteren. Het gaat om het zien van het positieve, zelfs op het allerdiepste dieptepunt en het gaat om het geloven in het geit dat je het vandaag misschien niet lukte, maar dat dat geen garantie is voor de toekomst. Dit vraagt om veerkracht en positiviteit.

Als je merkt dat je het lastig vindt om met tegenslag en veranderende omstandigheden om te gaan, als je merkt dat dit je afhoudt van een Lekker Leven in Balans, als je merkt dat dit de twijfel aan jezelf versterkt, dan is het tijd om aan de slag te gaan met je mindset. Dit kan zo simpel zijn als het identificeren van veranderen van de gedachten die je nu beperken, een dagboek bijhouden en affirmaties. Dit is het soort werk dat je helpt bij het creëren van veerkracht en een groeimindset, die zo nodig zijn om het hoofd te bieden aan alles wat verkeerd gaat.

Wees voorbereid: ga aan de slag

Werken aan je mindset is eigenlijk ook al een mindset. Het is zo verleidelijk om de hele dag maar door te denderen en alles te doen wat er op je pad komt, maar soms is het nodig om stil te staan en te ontdekken waar je het een en ander los kunt laten om ruimte voor jezelf te creëren. Besteed elke tijd aan het bouwen van een sterke, veerkrachtig en groeigericht mindset. Dit kan door het simpelweg opladen van jezelf zijn, door de sportschool of door jezelf te omringen met de mensen van wie je het meeste houdt, je gezin, je vrienden, yoga, mediteren. Wat jou het beste helpt, zodat je, als het echt verkeerd gaat, makkelijk terug kunt veren en weer verder kunt gaan met de doelen die je jezelf hebt gesteld.

Door nu vast te bedenken hoe je kunt omgaan met tegenslag, train je jezelf voor als het straks echt nodig is.

Benieuwd wat je kunt doen om je verdriet in je voordeel te laten werken? Dat lees je hier


Leave a Reply

Your email address will not be published.