>>> HEB JIJ EEN SOCIAL MEDIA STRATEGIE? <<<

Een vraag die regelmatig aan bedrijven wordt gesteld. Maar hoe ga jij persoonlijk om met social media en hoe zorg je dat alle afleiding die er via je telefoon binnenkomt niet de overhand krijgt?

Het is een heel belangrijke vraag, want meer en meer vinden mensen het ontzettend moeilijk om hun telefoon even aan de kant te leggen en daarmee verspillen ze meer en meer tijd aan zaken die ze eigenlijk niet willen. Met stress en verdriet tot gevolg. Niet alleen door alle gemiste kansen en verspilde tijd, maar ook door gemiste slaap en zeker ook door de toenemende mate van jezelf vergelijken met anderen en hun leven.

Social media zorgt voor 24 uur per dag informatie

Natuurlijk zijn er heel veel goede dingen te vinden in het informatie-aanbod dat je tegenwoordig tot je beschikking hebt. Maar je hoeft echt niet 24 uur per dag aan te staan. En dat weet je zelf eigenlijk ook. Bovendien weet je eigenlijk ook dat het plaatje dat de meeste andere mensen schetsen op social media een opgepoetst plaatje is van hun echte leven. Want, ├ęcht, hun kinderen zijn soms ook om achter het behang te plakken. En ook bij hen regent het wel eens als ze met vakantie zijn.

Heb je, ondanks dat je dit weet, toch moeite om die informatiestroom in te dammen? Ga je elektronica dan weer gebruiken waar het voor bedoeld is.

De oplossing

Ik doe het als volgt
Mijn telefoon is voor communicatie: bellen, sms’ en, appen, dat soort dingen.
Mijn computer is voor werk en studie, waaronder e-mail.
Mijn iPad is voor entertainment: social media, games, series en films, maar ook de krant en mijn tijdschriften.

Als ik nu mijn iPad pak, is het bewust en sta ik mezelf dus een half uurtje toe om even lekker te scrollen en klikken. Ik word niet langer afgeleid als ik echt aan de slag moet en wil.

Wil jij ook minder stress, meer focus en balans? Sluit je dan aan bij de Lekker Leven in Balans-community, een plaats waar je elke dag tips en tricks krijgt voor een lekker leven in balans.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.