Mensen doen soms heel raar. Dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook al dat we soms, onbewust, zo angstig zijn voor ons eigen succes, dat we er álles aan doen om te voorkomen dat we dat succesvolle resultaat behalen? We stoten dan heel hard tegen ons eigen glazen plafond. Onze innerlijke thermostaat staat ons niet toe ook nog maar een treetje hoger te klimmen op de ladder van ons eigen succes.

Iedereen heeft een interne thermostaat geprogrammeerd. Deze innerlijke thermostaat werkt eigenlijk net zo als de thermostaat in onze woonkamer. Als het te koud is, stookt-ie een beetje bij, als het te warm wordt, stopt het systeem met werken. Precies zo werkt onze innerlijke thermostaat. Wanneer omstandigheden lager zijn dan waar we ons comfortabel bij voelen, dan zal het systeem een tandje bijzetten om de temperatuur te laten stijgen. Maar wanneer we boven de ingestelde temperatuur dreigen uit te komen, dan zal het systeem in werking treden om de boel te laten afkoelen. We hebben dan ons glazen plafond bereikt. We kunnen zien dat er meer en mooier en beter op ons ligt te wachten, maar we kunnen er niet bij.

Deze innerlijke thermostaat is gedurende ons hele leven ingeprogrammeerd en de manieren waarop zijn net zo divers als dat er mensen zijn. Iedereen heeft tenslotte zijn eigen pad bewandeld. En dus heeft ook iedereen een eigen mogelijkheid om het glazen plafond te versplinteren. Met beschermende kleding aan 😉

Oefening

  1. Word je bewust van je eigen glazen plafond en de patronen die je hanteert om daarmee om te gaan.
  2. STOP met het vertellen van je verhaal en laat de fascinatie los.
  3. Om de patronen op te lossen kun je aan de slag met een aantal spirituele methoden. Tapping en meditatie zijn de eerste die ik aanraad.
  4. Nu je innerlijke thermostaat een of meer graden hoger is afgesteld, is het goed je bewust te blijven dat er een moment komt dat je ook weer uit deze setting groeit.
  5. Zodat je op dat moment weer bij stap 1 kunt beginnen.

Simpel? Misschien wel, maar wie heeft jouw innerlijke thermostaat ingesteld op dat alles altijd moeilijk moet zijn?

Wanneer je interne thermostaat niet matcht met je omstandigheden, kan dit voor heel veel stress zorgen. Wil je weten wat je daar aan kunt doen? Vraag dan het gratis Lekker Leven in Balans Magazine aan. Boordevol handige informatie, oefeningen en ervaringen om zelf mee aan de slag te gaan.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.