Vroeger hielpen mijn zusje, neefjes en nichtjes en ik heel graag mijn oma. Elke week kwamen we wel langs voor een klusje in huis of wat werk in de tuin (maar natuurlijk ook gewoon voor de lekkere broodjes, een koekje en een kop thee). En nooit stond het ons tegen of hadden we het gevoel dat we van alles moesten. Pas jaren later, toen ik al volwassen was en zelf kinderen had, legde mijn oma mij haar geheim uit.

Stop als je het nog leuk vindt.

Zo simpel is het. Als je ergens mee bezig bent en je zit in een flow, dan kennen we allemaal dat gevoel van nog éven dit en nog héél even dat en voor je het weet is het later dan goed voor je is en heb je meer gedaan dan die dag nodig. Het resultaat: onvoldoende tijd om te herstellen. En precies die hersteltijd hebben we zo hard nodig. Gewoon even niks aan onze kop, of in ieder geval geen werk. Ravotten met de kinderen, het gras maaien, je kamer opruimen. Alles is goed. Zolang het maar niet over je werk gaat en het allerliefst zelfs nog zonder beeldschermen.

Moet jij eens opletten hoe gretig jij morgen weer naar je werk gaat!

(En als dat nou niet zo is, en niet alleen maar voor 1 dagje, maar weken, of zelfs maanden achter elkaar? Boek dan eens een gratis inzichtsessie, dan onderzoeken we samen waar dat vandaan komt en hoe je er weer vanaf komt)

Heel veel succes! En plezier!


Leave a Reply

Your email address will not be published.