Tijdverspilling. Hoe reken je er het makkelijkst mee af?

Tijdverspilling en wat je er tegen kunt doen

Zeg eens? Eerlijk? Hoe vaak heb jij vandaag je telefoon al gepakt? En wat deed je dan? Het zoveelste spelletje? Voor de zoveelste keer je mail checken? Social media? Hoeveel tijd neemt dat allemaal in beslag? En dan heb ik het nog niet eens over de tv die waarschijnlijk op de achtergrond aanstaat. Tijdverspilling, het is een heel grote ergernis, want je komt niet toe alles wat je eígenlijk zou willen doen. Aan de dingen die je echt voldoening zouden schenken.

Ik heb een geheimpje voor je: je hebt tijd! Alle tijd voor de wereld. Jij maakt de tijd namelijk.

Ik snap dat dit een beetje raar klinkt, want het is iets heel anders dan je altijd hebt geleerd. Maar vraag jezelf eens af wat er gebeurt als je oudste de kamer inloopt terwijl je net even iets voor jezelf zit te doen.

In het eerste scenario vraagt hij of je buiten met hem wilt voetballen. Je antwoordt: “Nee, daar heb ik nu geen tijd voor.”

Maar bedenk nu eens het tweede scenario waarin hij binnenkomt met een bloedende voet, omdat hij in een spijker is gaan staan. Antwoord je dan ook dat je geen tijd hebt?

Het gaat niet om tijd, het gaat om prioriteit

De waarheid is dat het niet een gebrek aan tijd is, maar een gebrek aan prioriteit. En dat is ok. Je mág jezelf op de eerste plaats zetten. Je móet af en toe voor jezelf zorgen. Maar het is dus geen kwestie van tijd. Het is een kwestie van prioriteit.

Dus waar ligt jouw prioriteit? Bij je telefoon? Bij de 100ste keer je mail checken? Of ligt het misschien toch beter bij dat prachtige doel dat jij jezelf voor ogen hebt gesteld? Door je prioriteiten helder op een rijtje te hebben, krijgt tijdverspilling geen kans meer.

Wil je nou zelf eindelijk weer eens aan de slag met wat jij belangrijk vindt? Zet dan nu meteen de eerste stap en boek een gratis adviesgesprek, waarin je in een half uur ontdekt waar jij tegenaan loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *