Wat is vitaliteitsmanagement?

Waar een medewerker met lichamelijke klachten een nieuwe stoel, een nieuw bureau en een zitinstructie krijgt, wordt voor een medewerker met psychische klachten vaak weinig tot niets geregeld. Dit terwijl stressgerelateerde klachten de belangrijkste oorzaak van langdurig ziekteverzuim zijn. De kosten voor een medewerker die uitvalt door burn-out kunnen zomaar €90.000 bedragen.

Vitaliteitsmanagement richt zich op het voorkomen en waar nodig oplossen van problemen op het menselijk vlak. Door het in kaart brengen van het energie- en vitaliteitsniveau van medewerkers en van de organisatie ondersteunt de vitaliteitscoach bij het herstellen van de disbalans en het terugvinden van levens- en werklust. Vitale medewerkers zitten beter in hun vel, zijn beter inzetbaar, bevlogener en productiever. Ziekteverzuim en verloop liggen lager, waardoor er een minder groot beroep wordt gedaan op collega’s.

Voor medewerkers kan een vitaliteitscoach ondersteuning bieden in de waardering van betekenisvol en gezond werk, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het competentieniveau. Maar ook voor de organisatie die zich wil inzetten voor stimulerend werk, dat een beroep doet op gewaardeerde talenten van medewerkers is een vitaliteitscoach van grote waarde.

Dus: ben je geïnteresseerd in een vitale organisatie, waarin de productiviteit optimaal is en de ziekte- en verloopkosten laag? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. We komen graag bij je langs!