Mijn kanteljaar
2010
Ik sta elke dag op om
6
What you see is what you get
100
Boeken gelezen
2138

Krachtig van binnen

zacht naar buiten 

Het leven glipt je door je handen, je staat stijf van de stress, niks lukt zoals jij dat wilt en dan laat je ook nog je lievelingsvaas uit je handen vallen. Heb je last van

 • stress
 • “is dit alles”
 • geen idee wat je met je leven wilt of kunt
 • het gevoel dat je jezelf niet waarmaakt
 • kleine, onverklaarbare, tegenslagen
 • niet genoeg tijd voor jezelf
 • onverklaarbare kwaaltjes?

Mijn naam is Clair van den Boogaard en precies voor jou heb ik van Stress naar Sturen opgericht. Als geen ander weet ik hoe we de muren om ons heen optrekken en ons afsluiten van anderen én onszelf in tijden van spanning en onzekerheid. Ik geloof dat als we chaos in de orde weten te scheppen, we weer in onszelf gaan geloven en zo de wereld zachter en harmonieuzer maken. Ik geloof dat je dan zorgelozer, gezonder en gelukkiger leeft.

Begin 2010 liep mijn leven zoals ik dat graag zag. Althans, zo deed ik het voorkomen. Ik had een leuke baan, een fijne man en een lieve zoon. Prettig huis, goede vakanties, af en toe uit eten. Huisje-boompje-beestje. Maar er knaagde iets. Ik was al eens van de trap gevallen, waardoor de hersenschudding die ik daarbij opliep me maanden thuis hield. En eind 2010 eindigde ook mijn huwelijk. Hét moment waarop ik zag dat het nu echt anders moest. Dus gooide ik alles om. Ik ben van werkgever gewisseld, om een jaar later eindelijk zelfstandig te gaan ondernemen. Maar vooral privé nam ik grote stappen. Het eindigen van mijn huwelijk dwong me daar in eerste instantie toe, maar ik ging verder dan dat. Ik zette volledig in op persoonlijke groei. Voor het eerst in mijn leven ging ik bijvoorbeeld helemaal alleen met vakantie. Drie weken trekken met alleen een klein tentje. Het was bevrijdend. Ik begon weer te mediteren, zocht mijn spirituele leermeesters weer op, besteedde tijd aan wat ik kon en wilde. Door de liefde die ik in die tijd heb ervaren, werd ik van binnen sterker en krachtiger en brokkelden de muren om mij heen langzaam af. 

Hoewel ik, ook als zelfstandige, bleef werken voor (grote) bedrijven, hen advies gaf over verandertrajecten, merkte ik keer op keer dat het versterken van de mensen in dat verandertraject tot veel grotere resultaten leidde dan als ik dat niet deed. Het bracht mij elke dag een stap verder op mijn pad en leidde ertoe dat ik er uiteindelijk voor koos een tijd te stoppen met werken en weer terug te gaan studeren. Ik heb een HBO coachingopleiding gevolgd en studeer nu aan de OU psychologie. 

Als coach werk ik open, met humor en empathie. Ik help je je eigen leven te hervinden en zo weer grip te krijgen en ervaren. Of het nou gaat om spanning en stress, of om het vinden van je levensdoel, coaching helpt je op een positieve, effectieve en efficiënte manier. Zonder lange wachtlijsten en precies in de vorm die jij wenst. Werk je liever samen met anderen? Dan zijn er groepssessies en -trainingen, heb je meer behoefte aan persoonlijke begeleiding, dan is 1 op 1 coaching voor jou misschien geschikter.

Verandering is de enige constante en alles wat je nodig hebt om daarmee om te gaan, heb je allemaal al in jezelf. Soms heb je alleen even een klein duwtje in je rug nodig om daar weer bij te kunnen. 

Benieuwd naar jouw duwtje in de rug? Of liever een stok achter de deur? Plan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek in!

Wist je dat?

 • Mijn doel is vrouwen te helpen de kracht in zichzelf te herontdekken en ontwikkelen, zodat ze het leven kunnen leiden dat ze echt willen.
 • Coaching is in veel gevallen net zo effectief als therapie? Maar dan zonder wachtlijst. En in slechts een paar sessies.
 • Mijn naam betekent helder, duidelijk en dat is precies wat ik probeer te brengen in mijn relaties met anderen.
 • Ik probeer elke dag 10.000 stappen te zetten. En op sommige dagen is dat nog best een uitdaging.
 • Ik geloof dat het zinloos is om plezier uit te stellen. Alleen plezier zal ons echt verder brengen.
 • Ik ben een introvert. Ik houd van mensen, maar heb soms even tijd nodig om mijn batterij weer op te laden.
 • Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik het liefst buiten. In de duinen, het bos of strand. Ik houd van de kleuren, geuren en geluiden.
 • Tijd met mijn kinderen, is precies dat. Tijd voor hen. Met hen. Als ze het me nog toelaten. 
 • Het liefst ga ik 3 of 4 keer per week naar de sportschool. Als ik dat niet doe en mijn humeur zakt wat, weet ik zeker dat een van de kinderen me eraan herinnert toch weer te gaan.
 • Ik houd van papier. Schriften, boeken, ik kan me echt verliezen in een mooie boekhandel of papierwinkel.