HANDIGE HULPMIDDELEN

Op deze pagina deel ik mijn aanbevelingen om je een stukje op weg te helpen om weer grip op je stress te krijgen. 

Hieronder deel ik heel graag alles wat jou verder kan helpen. Als je op zoek bent naar informatie, tests en hulpmiddelen over stress, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik verzamel hier alles wat handig is. Scroll gewoon eens naar beneden en ontdek wat er voor je tussen zit. 

Maar voordat je gaat scrollen, wil ik nog even 1 ding met je delen: sommige van de links hieronder zijn affiliate links, wat betekent dat als jij via deze link bestelt, ik een kleine commissie verdien. Dit kost, vanzelfsprekend, niks extra's voor jou en ik deel hier alleen producten die ik zelf gebruik (of lees) en waar ik dol op ben!


Gratis minitraining

In 3 modules leer je wat je kunt doen om te beginnen met je stress loslaten en jezelf en je energie en plezier te hervinden. 

Als bonus ontvang je direct na het aanmelden een ontspanningsmeditatie en een 4de module waarin we aan de slag gaan met de fysieke kant van stress.


gratis inzichtsessie

Gratis Inzichtsessie

In 30 minuten ontdek je waar je naar toe wilt en wat er nu nog in je weg staat. Je krijgt in het gesprek minstens twee tips die je direct kunt toepassen voor meer ontspanning en overzicht. 

Gratis community

Een besloten groep op Facebook voor en door vrouwen die weten wat het is om een leven te hebben. Met elke dag informatie, tips, tricks, do's en dont's over vitaliteit, stress en burn out. 

Elke week organiseer ik daar Koffie & een Coach, waarin je je vragen kunt stellen of alleen maar hoeft te luisteren. En regelmatig vind je daar een nieuwe masterclass.


Koffie& een Coach

Elke week een nieuwe live coachingsessie over een ander onderwerp, die je kunt bekijken en waar je je vragen kunt stellen of je eigen inzichten delen. 

De sessies vinden plaats in de besloten facebookgroep Lekker Leven in Balans. 

Meld je hieronder aan voor de facebookgroep en ontvang direct ook de gratis Masterclass De Kracht van je Gedachten. 

Geen facebook? Geen nood! Meld je hieronder aan en dan ontvang je periodiek de sessies in je mailbox. 

MIJN FAVORIETE BOEKEN


Sarah Knight - No f*cks given serie

Ik ben normaal niet zo'n fan van gevloek, maar in deze serie vliegen de shits en f*cks je om de oren. Zonder dat het vervelend of storend wordt. De boeken geven je een heel praktische insteek om je hoofd op te ruimen en daarna je boel voor elkaar te krijgen (zoals volwassenen). Haar laatste boek gaat over omgaan met tegenslag en weer door kunnen met je leven. Allemaal heel behapbaar en logisch in elkaar. En ontzettend grappig. Zelfs nadat ik haar boeken had gelezen, bleef ik nog om haar giechelen. 

Meal prep in 2 uur

Omdat wij doordeweeks allemaal gillend druk zijn, schoot gezond en lekker eten er nog wel eens bij in. Dat wilde ik niet langer en gelukkig liep ik tegen dit boek aan. Wij volgen dit nu al een tijdje en we zijn laaiend enthousiast. De beschrijvingen zijn helder, de hoeveel tijd die je er aan kwijt bent is bijzonder accuraat en zo koken wij op zondagochtend in 2 uur voor de rest van de week. (We doen onze boodschappen nu in 1 keer op zaterdag) Doordeweeks hoeven dan alleen nog maar 10 minuutjes rijst te koken, iets in de oven te schuiven, maar nooit meer dan dat en het werkt echt! Oh! En! De kinderen zijn ook behoorlijk enthousiast over dit experiment. 

HET boek over mindset

Benieuwd hoe dat nou precies werkt, die mindset? Dit is het leidende werk over je mindset. En een van mijn lievelingsboeken. Alles wordt je hierin duidelijk uitgelegd en geeft je de handvatten om zelf aan de slag te gaan met je groei mindset. 

HANDIG VOOR IN HUIS


Je eten klaar terwijl jij aan het werk bent

Wij zijn zo blij met onze crock-pot! 's Ochtends doe je alle ingrediënten in de slowcooker, je gaat naar je werk en tegen de tijd dat je thuis komt ruikt je huis heerlijk en hoef je je eten alleen nog maar op te scheppen. En ja, het is echt zo simpel. Het internet staat vol met lekkere recepten, dus leef je uit! Wij hebben deze, maar er bestaan ook grotere en slimmere, kijk even welke voor jouw situatie het meest geschikt is. 

MIJN LIEVELINGSAPPS


Laat je niet afleiden

Zodra je de Forest-app aanzet, laat deze een boompje voor je groeien. Maar zodra je je telefoon gebruikt om iets anders mee te gaan doen, dan verdort je boompje en er is niks zieliger dan de aanblik van zo'n verdord boompje. Na verloop van tijd bouw je zelfs een heel bos en kan je ervoor kiezen om zelfs een echte boom te laten planten. 

Ik vind Forest ontzettend handig om niet gedachteloos mijn telefoon er maar weer bij te pakken, mijn telefoongebruik is daardoor ook enorm naar beneden bijgesteld sinds ik de app gebruik. 

Zoek naar iets moois

Heel even stilstaan bij iets moois kan bijdragen aan je geluksgevoel. De app Pic Your Moment helpt daarbij. Een keer per dag krijg je, op een willekeurig moment, een melding om je moment vast te leggen. (Je moet hier dus wél je notificaties voor aanzetten, maar in dit geval vind ik de notificaties een nuttige bijdrage. ) Ik gebruik dat momentje meteen altijd even om stil te staan bij waar ik ben en daar dankbaar voor te zijn. 

Blijf in beweging

We weten het allemaal: bewegen is goed voor je. Maar wist je ook dat die dagelijkse 10.000 stappen je helpen je gelukkiger te laten voelen? Elke stappenteller kan je daar bij helpen, natuurlijk, maar ik ben superblij met deze. Om mijn pols, altijd bij me en omdat ik nu gewoon weer een horloge draag, hoef ik dus ook mijn telefoon niet steeds meer te checken voor de tijd. 

En jep, ik ben er echt meer door gaan bewegen.